Известни фотографи

Лайл Оуерко-"9/11"

" Тази снимка е част от това огромно събитие, което обединява сълзите на милиони хора. Думите никога не биха могли да опишат болката, миризмата и гласовете, останали в съзнанието на хората от този ден. Направих всичко, което можех да направя за снимката от 9/11, за да могат бъдещите поколения да осъзнаят случилото се."

Мeри Елън Марк — Човек и слон

"Държа снимката си на Рам Синг и любимият му слон Шаяма. Рам беше участник в "Грандиозен Златен Цирк", а снимката е направена в Индия като част от проект, който нарекох "Индийски цирк". За съжаление, Шаяма почина няколко месеца след като направих снимката. Рам Синг беше разбит."

Томас Мангелсън — "Кафява мечка"

"Направих тази снимка в националния парк в Аляска. Прекарах много време върху малка платформа, опитвайки се да заснема тази сцена. Бях изразходил 35 филмови ролки и на всички се виждаше само главата на мечката. Шест седмици по-късно отворих кутията с фотографиите и я видях."

Боб Груен — Джон Ленън

"Джон Ленън ме помоли да го посетя в апартамента му в Ню Йорк за снимките на неговия албум "Walls+Bridges". След като направихме официалните снимки, го попитах дали още пази тениската, която му бях подарил година по-рано, той я облече и заснехме тази снимка."

Елиът Ъруит — Две кучета със стопанина си

"Снимката, която държа, е от 1974 година. Направих я на улицата точно срещу апартамента ми в Сентръл Парк в Ню Йорк. Изминаха 41 години от тогава и с тъга казвам, че вече не поддържам връзка с участника от кадъра."

Винсент Лафорет — "Аз и моите хора"

"Бях благословен да стана свидетел на невероятни неща в началото на кариерата си преди 20 години. Много от тях бяха красиви, други ужасяващи. Повечето бяха важни моменти от историята."